thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Ruusujuuri (Rhosiola rosea)

Monivuotinen rohdosyrtti ruusujuuri on perennakasvi. Se näyttää tavanomaiselta maksaruohoihin kuuluvalta kasvilta nahkean vantterine lehtineen ja pensasmaisine muotoineen. Sen kukat kasvavat pallomaisina keltaisina ryppäinä. Suomessa kasvia tavataan Lapissa Enontekiön, Inarin, Kittilän ja Utsjoen alueilla ja maailmalla Siperian karuissa oloissa sekä Alppien vuorenrinteillä. Ruusujuuren nimi kuvaa kasvin juurakon ruusumaisen voimakasta tuoksua.

Voimakasvista kestävyyttä

Ruusujuurta on käytetty rohdoskasvina ja voimanlähteenä yli 1000 vuotta. Tarina kertoo, että viikingit totesivat Islannin laajat ruusujuurikentät nähtyään, että se joka hallitsee ruusujuuren kasvualueita, hallitsee maailman meriä. Kasvi oli heille merillä korvaamaton voimanlähde.

Tuhat vuotta myöhemmin kasvi on yhä rankkojen työmatkojen voimanlähde; venäläiset kosmonautit ovat käyttäneet sitä avaruuslennoilla henkisen ja fyysisen kestävyyden lähteenä.

Ruusujuuren käyttö

Ruusujuuri on todella monipuolinen kasvi. Sitä on kutsuttu pohjolan ginsengiksi, koska se vahvistaa elämänvoimaa ja kehoa niin monella tavalla. Monipuolisista vaikutuksista huolimatta sen käyttö on turvallista ja sen käytöstä on saatu paljon positiivisia tuloksia.

Ruusujuuren lehtiä voi käyttää salaatissa, jos haluaa lisätä ravintoon c-vitamiinia. Ruusujuuren juurakosta puristetulla öljyllä voi hoitaa ihoa ja hiuksia. Ruusujuuressa on verrattain paljon öljyä, sillä kuivatuista juurenmuruistakin irtoaa teemukiin öljyinen kerros veden pinnalle.

Fyysiset vaikutukset: äärimmäinen kestävyys, fyysinen suorituskyky, kehon toimintanopeuden ja kehon koordinaatiokyvyn parantuminen, suojaa kehoa stressitekijöiltä, auttaa päänsärkyyn ja muihin kiputiloihin, puhdistaa soluja, on hyväksi sydämelle, verensokerille, kolesterolille ja verenpaineelle, estää kasvaimien kasvua ja torjuu allergioita sekä tulehduksia, vahvistaa veren hemoglobiiniarvoja, vahvistaa seksuaalista halua, lisää seksuaalista suorituskykyä, vähentää erektiohäiriöitä, ehkäisee ennenaikaista siemensyöksyä, tukee kehon immuunijärjestelmää

Vaikutukset mieleen: muistin, keskittymiskyvyn ja henkisen suorituskyvyn parantuminen, parantaa ja ehkäisee masennusta, kohentaa unen laatua

Ruusujuurta on kiitelty siitä, että se tasapainottaa kehoa kulloisenkin tarpeen mukaan. Uupunut ihminen saa virkistystä ja hermostunut olo rauhoittuu tasapainoiseksi oloksi. Juuren säännölliset käyttäjät ovat kertoneet, että se tuo mukanaan niin paljon tarmoa, että sen avulla todellakin soutaisi vaikka viikinkivenettä. Ruusujuuren tehoa syövän ja Parkinsonin taudin tukihoitona tutkitaan ja kokemukset ovat olleet lupaavia.

Ruusujuuri kasvaa hyvin hitaasti. Siemenestä aikuiseksi varttuminen kestää viidestä seitsemään vuotta. Sen vuoksi ruusujuurta viljellään rohdoskäyttöön ja sen luonnonvarainen muoto on monissa maissa rauhoitettu.

Ruusujuuri oli vuoden 2003 rohdoskasvi. Älä käytä ruusujuurta raskaana ollessa.

Thuleia

 

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku