ylapalkki

 

 

 

 

Tietoa sivuista ja tekijästä

Thuleia-nimen takaa löytyy kolmikymppinen kirjoittaja, kuvataiteilija ja käsityöläinen. Thuleian Tupa -sivusto julkaisee tietoutta luonnonuskonnoista. Shamanismi on ollut osa omaa polkuani yli 20 vuotta.

Shamanismin lisäksi olen kiinnostunut kauttaaltaan länsimaisen okkultismin kirjosta sekä uskonnoista ja filosofioista buddhalaisuudesta ja hindulaisuuden kautta vasemman käden polun suuntauksiin. Tunnen vetoa kohti Siperiaa, Intiaa ja itää.

Tämä sivusto painottuu shamanismiin ja vähän myös wiccaan ja sekalaisiin artikkeleihin, joita on kertynyt vuosien varrella.

Ota yhteyttä:
thuleia(a)thuleia.com

Usein kysyttyä:

Kuka on opettanut sinulle shamanismia?

Metsä. Kirjat. Syventyminen. Tuuli. Sekä tietysti monet samanhenkiset ihmiset Shamaaniseurassa ja Lehto ry:ssä. Aloitin shamanismin opiskelut n. 15-vuotiaana muuttamalla tietoisuudentilaani tahdonvoiman avulla. En tiennyt, että shamanismissa voisi käyttää apuna rumpua tai muita välineitä. Shamanismi oli minulle alkujaan Lapissa hyvin luonnollinen ja myötäsyntyinen maailmankuva, sillä suvussani on paljon unennäkijöitä, etiäisten kuulijoita ja luonnonmerkkien lukijoita.

Onko maailmankuvasi muuttunut vuosien varrella?

Täysin. Nuorena olin kristitty, jonka kristinusko oli varsin eklektinen mukaelta shamanistisessa maailmankuvassa. Myöhäisteininä löysin shamanismin lisäksi länsimaisen uusnoituuden, joiden parissa vierähti tiiviisti useampi vuosi. Samoin hermeettinen kabbala, länsimainen seremoniallinen magia, voodoo, riimutietous, gnostilainen kristillisyys ja moni muu okkultistinen perinne on tullut vuosien varrella tutuksi.

Maailmankuvassa suurin muutos lienee muuttuminen uskovasta tutkivaksi tarkkailijaksi. Olen kiinnostunut ihmisen tietoisuuden herättämisestä ja kehittämisestä sekä shamanismin ja magian psykologisista ulottuvuuksista paljon enemmän kuin uskonnollisesta lähestymistavasta luonnonuskontoihin. Myös ritualismi on jäänyt vähälle ja muuttunut suoran kokemisen arvostamiseksi, metsän hengittämiseksi ja ymmärtämiseksi. Minua kiehtoo kaikki äärimmäinen: askeettisuus, luostarit, omistautuminen ja ekstaattisuus.

Teetkö muutakin vapaa-ajallasi kuin noitailet ja shamanoit?

Kuuntelen (doom) metallia, kiipeilen puissa ja huollan selkärankaani joogaamalla pihalla tai talvella takan edessä sisällä. Vapaa-aika ja työaika ovat onneksi viime vuosina yhä enemmän yksi ja sama asia, kun olen tahkonnut elantoa rakkailla harrastuksillani, eli piirtämällä, kirjoittamalla, tekemällä koruja ja valokuvaamalla.

Shamanointia harjoitan oikeastaan aika vähän, ellei yleistä maailmankuvan shamanistisuutta lasketa. Tykkään kirjoittaa shamanismista ja opettaa sitä muille, mutta en pidä shamanistista praktiikkaa tai tee rumpuistuntoja kovin usein. Kavereille tulee toki toisinaan katsottua riimuja, nostettua tarot-kortteja tai annettua hierontahoitoja. Viihdyn aika paljon netissä, mutta olen perusluonteeltani erakko ja tarvitsen paljon omaa maailmasta vetäytymisen aikaa tehden lumitöitä, rämpien jänkällä ja metsissä.

Mikä on mielestäsi parasta Suomessa?

Metallimusiikki ja luonto. Mutta identifioidun aika vähän Suomeen tai suomalaisuuteen. Miellän itseni edelleen lappilaiseksi ja tunnen itseni usein ulkopuoliseksi, vaikka melankolisen korvenraivaaja -mentaliteetin piirteitä tunnistankin itsestäni. Minulla on sekalainen perimä viikinkigeenejä, mustalaisverta ja belgialais-lappilais-ruotsalaisia juuria, joten olen aika kuraverinen suomalaiseksi...

Mikä on lempiruokasi ja lempivärisi ja lempieläimesi ja ja lempituoksusi ja onko sinulla poninimeä?

Kasvisruoka, yleensä intialainen. Käytän aika paljon aikaa kokkailuun.
Lempiväriäni ovat punaisen ja vihreän eri sävyt, mutta pukeudun aika paljon mustaan.
Lempieläimeni ovat kissaisia ja pörröisiä ja koiraisia ja karvaisia.
Lempituoksuni on ihon tuoksu, terva ja sateenraikas metsä.
Poninimeni on salainen.

Mitä toivot ihmisten ammentavan shamanismista tai okkultismin eri penteistä?

Kunnioitusta villejä erämaita kohtaan ja intoa oppia tuntemaan todellinen itsensä kaikkien tapojen, roolien ja opittujen käytösmallien takaa. Tärkein maaginen teko on kuoria itseään vuosi vuodelta kuin sipulia ja ymmärtää yhä paremmin sisäistä ydintään - muuttumatonta tietoista itseään. Kun siihen itseen tutustuu, muistaa todellisen olemuksensa ja voi alkaa toteuttaa sitä maagista Tahtoa, mistä niin moni maagikko on vuosien saatossa puhunut.

Okkultismi on kuitenkin harvojen polku, joka vaatii kutsumuksen ja sisäisen palon.

 

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku